Tuesday, December 29, 2015

BBQ di Bakri Inn Homestay Muar Johor

Mari bercuti dan BBQ di Bakri Inn Homestay dengan tempat pembakar dan keperluan BBQ disediakan dengan sedikit bayaran.

Sesuai untuk jamuan makan, sambutan, hari keluarga dan lain-lain.












Wednesday, December 9, 2015

Diskaun 10% untuk tetamu Bakri Inn Homestay

Kupon Diskaun Butik Mekraj

Sempena cuti sekolah pada tahun ini, kami di Bakri Inn Homestay ingin memberikan kupon diskaun kepada tetamu kami.

Tetamu akan menerima kupon diskaun 10% untuk sebarang pembelian di Butik Mekraj. Hanya tunjukkan kupon untuk menebus diskaun tawaran hujung tahun ini. Promosi ini akan berlangsung sehingga bulan Mac 2016.

Selamat beristirehat di Bakri Inn dan membeli belah pelbagai keperluan pakaian di Butik Mekraj!
Alamat seperti dibawah.


Beli belah pakaian di Butik Mekraj bertempat di NAFAS Mall Muar Johor


Saturday, July 25, 2015

Bakri Inn Homestay di booking.com


Bakri Inn Homestay sudah disenaraikan di booking.com.Boleh tengok profile kami disini.

Jika sudah book di booking.com, mohon hubungi kami segera untuk confirmation. Risau jika sudah overbook dan website lambat update.

Dan lebih baik jika anda book terus dari kami.
Terus dapat confirmation dan bayar deposit.
Hubungi Nabila : 016- 382 7895

Wednesday, April 15, 2015

Dewan Seminar sudah mula digunakan

Dewan seminar yang baru telah siap dan Alhamdulliah telah dapat digunakan pada minggu lepas. Terima kasih diucapkan kepada pelajar dan pensyarah UTM Skudai dari Fakulti Alam Bina yang menginap di homestay kami. Juga menjadi antara yang pertama dapat menggunakan kemudahan dewan seminar ini.

Penambahbaikan akan dilakukan dari masa ke masa demi memberikan keselesaan kepada anda semua.

Berminat untuk menyewa dewan seminar sahaja?
Atau ingin menyewa homestay berserta dewan seminar?

Boleh saja hubungi kami di 016-382 7895 atau 019-759 5712 untuk tempahan.
Sesuai digunakan untuk mesyuarat, seminar, majlis reunion dan lain-lain.




Wednesday, February 11, 2015

Bilik Seminar & Mesyuarat under construction


Tak lama lagi, anda juga boleh sewa dan gunakan bilik seminar di #bakriinnhomestay.

Sekarang masih dalam pembinaan. Dalam seminggu dua lagi, insyaAllah akan siap.



Boleh la anda gunakan untuk buat majlis reunion, seminar atau mesyuarat.

Gambar lepas siap akan diupdate nanti!

Medan Ikan Bakar Sabak Awor


Malam ini kita ke sini!

Malam-malam mencari tempat makan memang mencabar.
Kali ini, #bakriinnhomestay ingin ajak anda makan seafood di Medan Ikan Bakar Sabak Awor.
Dimana tu?
Di Sabak Awor la.
Tak jauh pun dari Bakri Inn Homestay, lebih kurang dalam 15 minit perjalanan.

Disini ada banyak pilihan kedai.
Tengoklah harga dan kesegaran ikan ye.

Ini gambar time tengah bukan, gaji tak masuk lagi.
Lepas gaji memang penuh semua table nie

Kat sini mejanya banyak dan tempatnya luas.
Jadi, kalau nak makan beramai-ramai tu memang cantik sangat la.
Parking pun ada, free je.

Menu : Sotong goreng, Siakap Stim Tomyam, Lala Halia dan Sayur Chap Chai

Siakap Stim Tomyam

Antara pilihan seafood yang ada macam ikan siakap,sotong,udang,lala,siput pahat,ikan parit dll.
Cara masak pun ada pelbagai dari masak sambal, sweet sour,tiga rasa, steam halia,steam tomyam dll.


Ada Anjung kat sini, kalau nak privacy gitu, boleh pilih duduk sini. Tepi pokok bakau.

Oh ya, medan makan nie buka pada waktu malam je tau.
Pergi waktu siang memang tak buka lagi kedainya.


Tips :- Kalau datang time orang baru dapat gaji, memang full house tempat nie.

Sunday, February 1, 2015

Jalan - Jalan Muar ( Sungai Muar River Cruise)

Rombongan dari PKPGB UTM yang menginap di Bakri Inn Homestay sempat menaiki Muar River Cruise di Tanjung Emas.

Perjalanan mengambil masa lebih kurang 45 minit
bermula dari Jeti Tanjung Emas.
Bot akan melalui beberapa landmark menarik di sekitar Sungai Muar
seperti Pejabat Tanah, Istana Hinggap, Masjid Jamek Muar,
Jambatan Sultan Ismail, 
Pasar Awam Muar sehingga hampir ke Jambatan Kedua Muar dan kembali.

Tiket boleh dibeli di Jeti Tanjung Emas dengan harga RM 10 bagi dewasa
dan RM 5 bagi kanak-kanak.


Kita bertolak sebentar lagi.
Jadi pemandu pelancong sebentar


Masjid Jamek Muar


Istana Hinggap

Pejabat Tanah

Melalui bawah Jambatan Sultan Ismail

Thursday, January 29, 2015

Jalan - Jalan Muar (Tanjung Emas)

Petang di Muar boleh dihabiskan sekitar Tanjung Emas.
Banyak tempat boleh kita pergi.
Kali nie kita pergi berjogging sekitar Tanjung Emas.

Track jogging disediakan yang turut melalui sebelah Kelab Golf.
Kalau tak nak jogging boleh duduk-duduk berehat di gazebo yang disediakan.